12 Kasım 2011 Cumartesi

Doğru Adımda Perde Seçimi

Pencereler çoğunlukla evin mimari çizgisiyle ilişkilenerek farklı boyut ve formlarda karşımıza çıkar.İç mekanların en doğal odak noktaları oln pencerelerin nasıl dekore edildikleri  ise odanın karakteri ve tarzı hakkında önemli ipuçları verir. Sizlere bir kaç önerim olucak okumadan geçmeyin derim :)

1-Hepimiz rahatlatıcı ve güneşli bir atmosfer isteriz bunun için önerim ;hafif tül perdeler kullanarak doğal ışıktan maksimumda yararlanmanız olacaktır.


2- Storlar genelde kullandığımız perde çeşitlerindendir gerektiğinde mahremiyet sağlar ve doğal ışığı içeri davet eder.Üstelik onları dekoratif öğelere dönüştüren sonsuz kumaş seçenekleri varken tercih etmemek elde değil.


3-Odanıza canlılık katma için oranj-mavi,yeşil pembe, kırmızı gibi zıt renklerin birlikteliğine başvurun.Yumuşak pembe,lila,şeftali ve leylak tonları ise yatak odaları için ideal.Feminen çağrışımlar yaratan bu renkler floral, nakışlı desenler ve parlak donuşlarla dah ön plana çıkar.

4-Ağır kadife kumaşlardan yere kadar uzanan perdeler zarefet,resmiyet ve klasik bir şıklığı sembolize eder.Ama lüks ve zengin bir etki için,ekonomik bir keteni de ortasına astar koyarak çift taraflı diktirebilirsiniz.Ponpon veya püsküllü bir başlık detayı ekleyerek perdenize dokusal bir ilginçlik katabilirsiniz.


5-Perde kanatları zemin üzerine yaklaşık 1.5 cnm düşmeli,çok dökümlü perdeler için etek uçlarına ekstra 15 cmlık bir pay ekleyin ki dökümün hakkını verebilsin.Ama bu tür perdelerin,etrafında dolaşılan pencereler için elverişli olmadığını unutmayın.

6-Camlı Fransız kapılar ve sürgülü kapılar için ipekli kumaştan farbalalı bir alınlıkla kullanın iki yana şık braçollarla tuturun.Desenli kumaş kullanacaksanız ,üst kısmına zıt bir renkte şerit diktirebilirsiniz .Modern bir tarzdan yanaysanız her bir kapı kanadı üzerine şık jaluzi veya storlar asabilirsiniz.


7- Şık bir görünüm yakalamk için düz perdeleri bir rozet ile yanlarda tuturabilirsiniz.Cumba başlamadan tavana boylu boyunca bir rustik asıp iki uzun kanadı iki yanlarda toplayabilirsiniz.

8-Perdelerinizi korniş dışında halkalara tuturabilir düğüm atabilir brit kullanabilirsiniz.Perdenizin tepesinde küçük delikler açıp içinden deri veya sıra dışı iplr geçirip kornişe asarak farklılık yaratın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder