15 Kasım 2011 Salı

renk TERAPİSİ

Neon renklerin parlaklığını ve canlılığını evinize taşıyalım mı ? Birlikte renklerin özelliklerini kullanarak evinizde nasıl bir ruh hali yaratabileceğinizi denemeye ne dersiniz.Duvardan mobilyaya aksesuardan aydınlatmaya kadar her yerde bu renklerin gücünü ortaya çıkarın ve gizli kalmalarına izin vermeyin.İnsanların renklerle derin duygusal bağları vardır. Renklerin özelliklerini öğrenerek nasıl bir ruh hali istiyorsanız, evinizi ona göre biçimlendirin. Şuan ki kullandığınız renklerin ne anlama geldiğini öğrenelim.Renklerin özelliklerini kendi yararınıza, amaca uygun olarak kullanın. Renklerle, sıcak romantik akşamlar, konforlu ve rahatlatıcı sabahlar, canlı ve heyecan verici yemekler yaratabilirsiniz.İçinizi ferahlatın mavi ve yeşili bol bol kulanın mor ve pembenin enerjisine teslim olun pastel tonların ferahlığından ilham alın ve kendinizi iyi hissedeceğiniz mekanlar yaratın.


BASKIN YEŞİL

Yaşadığınız mekanda huzuru yakalamak için yeşilin en can alıcı tonlarını bir araya getirin.Yeşil göz için en dinlendirici renk olarak kabul edilir. Yeşil renk, sakinleştirici ruh hali ve iyi hissetme duygusu yaratır. Yeşil evde hemen hemen her oda için uygundur. Mutfak için adaçayı rengi düşünülebilir. Gevşeyebileceğiniz ve ailenizle beraberliğinizi geliştirebileceğiniz konforlu bir oturma odasında yeşil renk, yeterli sıcaklığı sağlayacaktır. Yeşil sakinleştirici etkisi sayesinde dekorasyonda ana renk olarak kullanılabilir. Doğada bolca bulunan yeşil renk, insanların rahatlamasına ve stres atmasına yardımcı oluyor. Ayrıca yatak odası için çok popülerdir.





SAKİN MAVİ

Evinizin bir köşesini mavinin rahatlatıcı ve dinlendirici tonlarına teslim edin.Bu rengi mobilyalarınız dışında duvarlarınıza da taşıyabilirsiniz.Mutfaklar için popüler olmayan bir renk olarak mavi, insanları yiyeceklere ilgisiz yapar. Yatak odası ve oturma odası için idealdir. Şu anda trend deniz köpüğü rengidir.







ATEŞLİ TONLAR

Kırmızı ile kan basıncı ve kalp atış hızınızı yükseltebilirsiniz. Kırmızı, hem görsel hem de psikolojik çok uyarıcı bir renktir. Kırmızı bazıları için çok güçlü iken, bazıları içinde rahatsız edici olabilir. Kırmızı iştahı açar, yemeğe teşvik eder.





HUZURLU PASTELLER
Küçük detaylarla evinizin havasını değiştirin.







 
ASİL VE ENERJİK MOR
Mor ile uyum yaratmak zor olduğundan çoğu zaman dekorasyonda kullanılmaz. Mor rengi, heyecan verici kırmızı ve sakinleştirici mavi ile bir arada kullandığınızda her insan için farklı bir etki yaratır. Lavanta rengi daha kolay kabul edilebilir. Küçük bir kızın yatak odası için mor ve lavanta birlikte kullanılabilir. Küçük dokunuşlarla mor rengi, odaya zenginlik, refah ve derin bir anlam verir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder