16 Kasım 2011 Çarşamba

Rahat Bir Okuma Köşesi

Benim için kitap okumanın mevsimi yoktur yazın deniz kenarında okunan kitaplar dışında herhalde yine de kimsenin vazgeçmediği en güzel ve en verimli okuma mevsimi kıştır. Dışarıda puslu ve soğuk hava hakimken, evde oturmanın vermiş olduğu yükü üstümüzden atan keyifli dakikalar geçirmemizi sağlayan en güzel anlardan biridir kitap okumak hele birde kahvemizi de bir yandan yudumluyorsak , battaniyeyi de üzerimize çekip kitap okuma keyfini yaşamak tarifsizdir.Siz de bu keyfi maksimum derecede yaşamak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey bu keyfe özel bir köşe tasarlamak.




İlk düşüneceğiniz şey pencere kenarı mı kitaplık önü mü ona karar vermelisiniz.Eğer gün ışığını içeriye cömertçe davet etmekse isteğiniz ona göre bir alan yaratarak başlayabilirsiniz işe. Yumuşak perdeler ve tekstiller, konforlu bir koltuk ve elbette kütüphane.Renk seçimi ve mobilya örnekleri, yaratıcılığınızı kışkırtacak.




Yağan yağmuru izleyerek kitap okumak için, pencere önüne atacağınız rahat bir berjer koltuk, ayaklarınızı uzatacağınız minik bir puf, gece seanslarınız için ayaklı okuma lambası ve tabii ki kahve ile çayı servis edebileceğiniz küçük bir sehpa ile bu keyifli köşeyi tamamlayabilirsiniz.




Ben kitaplığımın yanında daha huzurlu ve daha iyi konsantre olurum diyenlerdenseniz, rahat bir uzanma koltuğu almanızı tavsiye ederim. Renkli bir battaniye, okuma lambası ile küçük bir sehpa bu bölümü bir anda keyifli bir okuma köşesine çevirecektir.





Aslında evinizin alanı hangisine müsait ise ve tarzınız hangisine yakın ise, onu seçebilirsiniz.

Kendiniz için keyifli bir köşe yaratma fikri bile aynı zamanda iyi bir terapi yoludur! Denemeye değer.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder